joi, noiembrie 19, 2009

O profesoarã vrea sã-si dea în judecatã elevii!

profesoara_harnagea_considera_ca_elevii_care_au_reclamat_o_fac_parte_din_categoria_celor_care_vor_note_fara_sa_invete_nimic.jpgPROBLEME S-a reaprins scandalul cu profesoara Harnagea de la Colegiul National “Cuza Vodã”. În aceste zile, un grup de pãrinti ai unor elevi de clasa a XII-a au depus plângeri contra acestui dascãl, sustinând cã aceasta le “terorizeazã” pe copii. Pãrintii spun cã n-au mai putut îndura comportamentul profesoarei, dupã ce aceasta le-a pus note mici cu nemiluita elevilor sãi, care riscã sã nu intre în bacalaureat. Doina Harnagea, însã, crede cã, de fapt, la mijloc este vorba despre un complot la adresa ei, intrumentat chiar de cãtre alte cadre didactice “invidioase” pe rezultatele sale profesionale. Directoarea Manuela Iacob a anuntat cã astãzi va aduce toatã situatia la cunostinta ISJ-ului.

Dupã ce abia a iesit dintr-un conflict cu elevii de clasa a IX-a, care au acuzat-o fie cã îi jigneste, fie cã are “ciudãtenii” legate de perdelele din clase, de lumina becului sau de mirosul discipolilor, profesoara Doina Harnagea a intrat din nou în.. dilemã! De data aceasta, elevii de clasa a XII-a, cu tot cu pãrinti, au reclamat conducerii scolii comportamentul dascãlului de filosofie, pe care îl calificã drept “terorizant”. “Este de neînchipuit ce se întâmplã. Am fost ieri la doamna director Iacob, pentru care avem numai cuvinte de laudã, si ne-a promis cã ne ajutã. Copiii nostri sunt în clasa a XII-a, fac cu doamna filosofia, dar numai filosofie nu învatã. Îi amenintã cu judecata, tipã la ei, le spune cã nu apuca bacul anul acesta. Le-a pus atâtea note mici, încât eu cred cã ea chiar nu vrea sã le dea voie sã treacã clasa. Apoi nu este un secret cã dânsa are probleme de sãnãtate. Acum râde, acum tipã… Am încercat sã vorbim cu ea, sã ne întelegem, nu avem cu cine”, spun pãrintii, cu îngrijiorare.

Trimisã urgent la doctorul “de cap”!

La începutul acestui an scolar, profesoara Harnagea a avut probleme în a fi primitã la catedrã. O evaluare de specialitate a unui medic specialist a avut retineri în a-i da permisiunea acesteia de a profesa. A fost trimisã urgent la o consiliere psihologicã, urmând ca în decembrie sã fie re-evaluatã paihologic. Profesoara însã nu a mai avut rãbdare pânã la finele anului si a mers la un cabinet medical din Iasi, de la care a adus un certificat cã e aptã pentru actul didactic. “Nici mãcar nu ai nevoie de studii de specialitate ca sã îti dai seama cã o persoanã are probleme mintale. Doamna Harnagea a fost un cadru didactic foarte bun, cu rezultate minunate. Dar acum s-a îmbolnãvit. Acel certificat e apã de ploaie… Dânsa are nevoie de odihnã si tratament. O întelegem, dar si pentru noi e greu. Nu stim cum sã ne mai comportãm cu ea. E imprevizibilã. A spus chiar cã noi învãtãm copiii sã se poarte urât cu ea”, se plâng si cadrele ddiactice.

“Se ridicã în picioare si stau ca mutii”

CONTRASTE De partea celalatã, profesoara Doina Harnagea, ce va fi mâine invitatã în fata Consiliului Profesoral pentru justificãri, a trecut si dânsa la atac. A cerut opinia specialistilor pentru a-si afla drepturile si obligatiile, fiind pe cale sã îi actioneze si ea în instantã pe elevii si pãrintii care o “hãrtuiesc” cu asemenea plângeri! “Copiii au fost învãtati sã se comporte asa. La mijloc este un complot. Se ridicã în picioare si stau ca mutii. Nu învatã nimic. Nu le cer mult, le cer doar ce spune programa scolarã. Unii s-au învãtat sã conteste notele la alti profesori, dar eu nu am cedat acestui gen de atitudine. De asta mã si contestã. Apelez la Justitie, ea sã îmi facã dreptate”, s-a exprimat profesoara de filosofie. De reamintit cã în ciuda criticilor actuale, Doina Harnagea a avut de-a lungul timpului rezultate bune în învãtãmântul local, având o experientã de 36 de ani vechime în sistem. În prezent, a coordonat proiectul european “Comenius” (Good day, Europe!”), realizat de Colegiul “Cuza Vodã” în parteneriat cu mai multe tãri precum Spania, Portugalia si Bulgaria. A primit mai multe burse în tãri europene, în urma cãrora a primit diplome de excelentã. Pânã la momentul pensionãrii, mai are doi ani. “Prea mult”, cred cei cu care aceasta a reusit sã intre în conflict.

În 2002 i-a lãsat corigenti pe toti elevii unei clase

SUSPICIUNI “Am primit plângerile pãrintilor si situatia este foarte delicatã. Doamna Harnagea a mai fost sanctionatã de Consiliul de Administratie tot pentru conflicte cu elevii. Copiii au si ei o parte din vinã, cã poate nu sunt îndeajuns de întelegãtori cu cerintele dânsei, dar si doamna greseste. Eu, mâine (astãzi, n.r.), voi aduce situatia la cunostinta ISJ-ului si împreunã vom gãsi solutii. Pãrintii sunt foarte speriati cã elevii ar putea rata bac-ul, mai ales pentru faptul cã în 2002, sã nu gresesc, doamna a mai procedat asa cu o clasã întreagã de elevi. I-a anuntat cã nu îi lasã sã dea bac-ul si asa a fãcut. A si fost sanctionatã de Inspectorat pentru acel gest”, a precizat directoarea Manuela Iacob.


Sursa: Vremea Noua

5 comentarii:

Anonim spunea...

aceasta profesoara este cea mai mare jigodie de om pe care a putut-o avea vreaodata liceul CUZA in toata istoria sa.....nici macar profesorul Clit nu o mai intrece...macar lui ii stii si voia si nevoia dar baba asta senila are un loc asigurat cu siguranta la azilul de nebuni din municipiul husi...deci....batraneti placute certandu-te cu bordurile si facand complimente la galata de gunoi iti urez stimata profesoara Harnagea......

Anonim spunea...

Este intr-adevar corecta parerea elevilor.Sunt o fosta eleva de-a dumneaei si probabil pentru ca nu am vrut sa ma duc la prigatire, "era sigura" ca m-a vazut copiind desi caietul pe care il aveam sub foaie era de roamana si chiar de il aveam pe cel de filosofie...nu aveam ce sa copii,ea nu ne mai predase nimic de cateva ore in urma.Ne punea sa invatam din carte.Iar eu scrisesem 3 pagini in lucrare.Eram o eleva buna si chiar nu se punea problema de copiat.Mi-am chemat patintii la scoala si am facut mai rau...Mi-a facut morala in fata intregii clase din cauza acestui lucru,m-a umilit in fata colegilor si m-a ascultat in fiecare ora si desi stiam,ma intrerupea si ma trecea la loc.Nota mai mare de 5 nu mi-a pus pentru ca stia ca imi da media.Aveam medii de 8,9 si 10 iar la sfarsitul semestrului aveam media la filosofie..4!!! La insistentele profesorilor si in special a Doamnei Anca Ionescu(Dumnezeu sa o ierte!)si Domisoarei Monica Lovin,doamne Dorina mi-a taiat media 4 si a corectat 5.Mai mult decat atat..in semestrul din urma,am facut cu dumneaei si psihologia si nu faceam mai nimic....era perioada in care aduna elevi cu care sa plece in Franta.Pe langa faptul ca nu ne preda,ne mai cerea si bani ca sa isi cumpere calculator,sa isi cumpere diverse obiecte ce ii trebuiau in cabinetul dumneaei de Studii europene si pentru care munceam NOI!!.Ne punea sa facem referate si sa ne interesam de anumite lucruri pentru care ea primea felicitari,iar noi primeam note cu un punct mai mare...sau in functie de cati bani dadeai,chiar nota 9. In timpul orelor i se nazarea ca o filmam si pe cativa chiar i-a dat afara din clasa din cauza ca se uitau insistent la ea(ce naiba,daca era in fata clasei si vorbea,doar nu era sa ne uitam pe pereti!)Exact cum spuneau si elevii care sincer merita toata admiratia noastra ca au iesit in fata sa strige in gura mare un adevar...EA NU MERITA SA FIE IN SCOALA!Probabil ca in vremea ei era o profesoara buna dar acum ..nu prea are toate tiglele pe casa.E imprevizibila,nu stii cum sa vorbesti cu ea pentru ca oricum iesi rau.Sa ne fereasca Dumnezeu sa nu fi deschis geamurile inainte de orele ei.Nu conta ca e ierna...trebuia sa simta curentul ca ii sufla in ureche ca altfel nu se simtea bine.Am zis aleluia cand am terminat a 12-a.Pentru toti ceilalti profesori..toata stima mea!

Anonim spunea...

Domul Clit nu e un profesor absurd..e un profesor sever
dar aceasta doamne este absurda
are niste cerinte inexplicabile, materia care ne pune sa o invatam e materie de olimpiada!!
nici nu stii cum sa-i spui la ascultare, daca ii spui cuvant cu cuvant din carte spune ca am invatat pe derost si pune 4 sau 5, iar daca spunem cu cuvintele noastre face scandal ca nu avem limbaj stiintific. Pune note dupa prefeerinta si dupa toanele dumneaei, ca sa nu mai spun de jignirile si amenintarile care ni le spune la ora.

Anonim spunea...

misto poza :))))

iar un scandal cu dna Harnagea :-j (nimic special,suntem obisnuiti)

speram sa iasa la pensie mai repede, ca altfel va mai distruge cateva generatii de elevi!

si nu va mai luati de Clit, e un profesor extraordinar si foarte bine pregatit, de asta este sever...printre putinii profesori buni care au ramas la "Cuza"

Anonim spunea...

Ba da prosti mai sunteti, daca va lasati calcati in picioare. De ce nu o bagati in pizda masii sau macar sa o amenintati sa vedeti cum se calmeaza?Va zic eu ca merge garantat, dar faceti asta in particular nu in fata clasei. Ce poate sa va faca?