vineri, octombrie 09, 2009

Investitii de 11 milioane de euro la Husi

Începând de anul viitor, Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir“ din Husi va intra într-un amplu program de reabilitare a cãrui valoare se ridicã la 11 milioane de euro.

PROIECTE Ioan Ciupilan, primarul municipiului Husi, a reusit sã ducã la bun sfârsit un proiect cu fonduri europene prin care Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir“ va beneficia de reabilitarea infrastructurii dar si de construirea de noi corpuri si ateliere necesare unei mai bune desfãsurãri a activitãtii scolare. “Cu sprijinul primarului Jan Ciupilan am reusit sã obtinem finantare europeanã pentru un proiect de 11 milioane de euro. Pe lângã reabilitarea infrastruc­turii dorim construirea unei noi clãdiri cu 24 sãli de clasã, o salã de sport, un teren de fotbal, ateliere, garaje dar si o linie de îmbuteliere a vinului“, a declarat Teodor Botezatu, directorul Colegiului husean. Proiectul are în vedere si câteva lucrãri care trebuie efectuate la muzeul Colegiului, unic în judetul Vaslui. Înfiintat în 1978, acesta are în patrimoniul câteva obiecte vechi si foarte vechi strâns legate de activitatea specificã zonei (fabricarea vinului).

Amintirile directorului Teodor Botezatu

REMEMBER “Mi-am dorit sã fiu inginer horticol încã de la 6 ani. Pe unde am copilãrit eu se plantau, în acea vreme, vii si livezi. În sat era un inginer horticol ce se ocupa de lucrãrile respective si când se dãdea jos din IMS, toatã lumea îl saluta. Mama nu a fost de acord cu asta si voia sã mã fac contabil dar pânã la urmã am ajuns ceea ce mi-am dorit. Îmi aduc aminte cã primul examen la facultate l-am cãzut cu brio. Nu am reusit decât media generalã 8,27 si s-a intrat atunci cu 8,67. A doua oarã, dupã armatã, am luat al zece-lea pe listã. În 1998 am participat la un concurs pentru postul de director la Colegiul “Dimitrie Cantemir“ si am reusit. Acum încerc sã fac tot ce-mi stã în putintã ca scoala asta, de traditie, sã-si ducã pe mai departe renumele“, povesteste Teodor Botezatu.

Sursa: Vremea Noua

1 comentarii:

Anonim spunea...

ce sa zic "exploatare de elevi" comunisti ce vor s faca sa munceasca elevi cu viile lor