marți, octombrie 13, 2009

Elevi lasati sa inghete in scoala!

ALARMÃ... Elevii uneia dintre cele mai mari scoli din municipiul Husi, nr. 1 „Mihail Sadoveanu“ sunt în pericol de a învãta în frig în iarna ce se apropie, deoarece vechiul sistem de încãlzire al institutiei a fost dezafectat, iar pentru cel nou, banii promisi n-au sosit încã. Primarul Husului, Jan Ciupilan, sustine cã va face demersuri insistente la ISJ si MEC pentru ca Scoala nr. 1 sã nu fie nevoitã sã îsi închidã portile în sezonul rece. Ciupilan a identificat si o solutie ade compromis în cazul în care ministerul nu îi dã o mânã de ajutor: scoaterea din bugetul local a mãcar 1, 5 miliarde de lei vechi, pentru ca firma ce trebuie sã lucreze la sistemul de încãlzire sã se reapuce de lucru cât mai grabnic.

Primarul Jan Ciupilan le-a dat o temã pentru acasã colegilor de mandat prezenti la sedinta extraordinarã de ieri, 12 octombrie, cãrora le-a transmis, în finalul întrunirii, cã la Scoala nr. 1 este o situatie pe cât de gravã, pe atât de stringentã: clãdirea în care învatã aproape 1000 de copii nu are nici la data prezentã o sursã de înncãlzire. Cum iarna e la numai câteva zile distantã, gãsirea unei solutii ca banii - în jur de 3 miliarde de lei vechi - sã fie obtinuti de la ministerul de resort, nu suferã amânare. „Gânditi-vã cã este o situatie foarte dificilã. Deocamdatã mã voi zbate ca Ministerul, prin ISJ, sã aloce fondurile necesare continuãrii lucrãrilor la sistemul de încãlzire, dar nu stiu ce voi reusi sã obtin“, le-a transmis primarul Jan Ciupilan. Tot el a initiat si o primã variantã de compromis pentru solutionarea cazului: „Dacã vom vedea cã nu obtinem nimic, atunci trebuie sã facem tot ce se poate, sã cãutãm în buget la noi acesti bani si sã alocãm mãcar 1, 5 miliarde lei pentru ca firma sã se apuce imediat de treabã. Pe criza asta nimeni nu mai munceste cu banii pe asteptate. Asta este situatia. E posibil sã ne mai întâlnim într-o sedintã extraordinarã, pentru o nouã rectificare de buget“, a preconizat alesul.

Îngrijorare înainte de sezonul rece!

CERINTÃ „Este, într-adevãr, o situatie destul de gravã, pentru cã acele calorifere vechi au fost dezafectate. Noi trebuie sã încãlzim 22 de clase, plus cancelarii, laboratoare, cabinete si sigur cã ne facem griji mari, deoarece iarna este foarte aproape. Domnul primar ne-a dat asigurãri cã va face tot posibilul pentru ca sã ne ajute si sã avem cãldurã. Sper sã avem parte de aceeasi întelegere si din partea ministerului, pentru cã situatia este cu adevãrat una dificilã. Dar în afara acestei probleme, noi suntem foarte multumiti cã am reusit modernizarea tuturor claselor, a laboratoarelor, cabinetelor, în baza finantãrii proiectului de reabilitare capitalã în care suntem cuprinsi. A mai rãmas aceastã problemã a încãlzirii, care necesitã o rezolvare urgentã“, a precizat profesoara Mariana Geanã, director al Scolii nr. 1 din Husi.


Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: