duminică, octombrie 25, 2009

Trei masini incendiate la Husi

Golful_2.jpgINTIMIDARE! Incediul spontan sau mânã criminalã? Aceasta este întrebarea la care politistii cautã un rãspuns sigur, dupã ce, în noaptea de joi spre vineri, un autoturism marca Volkswagen Golf a luat foc într-o parcare din plin centrul Husului. Odatã cu acesta, au mai suferit avarii alte douã autoturisme parcate în preajmã, iar un Matiz, de asemenea, aflat în parcarea de pe strada “Florilor” a fost gãsit cu un geam spart. Politistii au deschis un dosar penal în acest caz, deoarece au câteva indicii clare cã la mijloc a fost vorba despre o faptã comisã cu premeditare.

CAZ Proprietarul masinii incendiate, huseanul Gabriel Bãetu, 42 ani, povesteste cã totul s-a petrecut în jurul orelor 2,00, când s-a trezit la usã cu Politia. Se pare cã vecinii, care au zãrit autoturismul în flãcãri, au sunat îndatã la 112. “Nici nu mi-am dat bine seama ce se întâmplã. Am iesit afarã si am vãzut masina bãiatului meu, Cristi, în flãcãri. Era douã noaptea si toti eram acasã, dormeam. Politia a fost anuntatã de vecini, cred. Alãturi de “Golf” era si cea de-a doua masinã a mea, care începuse si ea sã ia foc. La fel si o a treia masinã, aflatã în partea dreaptã. Putin mai încolo, asa cum se vede si acum, era acel Matiz, pe care politistii l-au gãsit cu geamul spart. Au venit si cei de la ISU, care au stins repede focul. Dar cam târziu pentru Volkswagen-ul meu, era distrus. A ars toatã partea din fatã. Focul a fost undeva în fatã, la motor, la capotã”, spune Gabriel Bãetu. Omul sustine cã a cumpãrat masina pentru fiul sãu, acum un an, la un pret de 5000 de euro. Masina însã nu are asigurare. “Nu avem asigurare la ea, dar dupã cum o puteti vedea, nu mai e nimic de reparat. Tot motorul e ars, totul sub capotã e distrus”, a adãugat proprietarul.

Patru tineri, suspectati de polisti!

SUSPECTI Pentru cã oamenii legii au ajuns acolo în cel mai scurt timp, au gãsit în zonã patru tineri, care au fost luati la întrebãri despre cele întâmplate, mai cu seamã cã Matizul aflat în preajmã, avea un geam spart cu o cãrãmidã. Tinerii au declarat cã nu stiu nimic despre cine ar fi putut da foc “Golf”-ului respectiv, dar cã ei au vãzut flãcãrile si au încercat sã stingã incendiul. Au recunoscut cã într-adevãr ei au spart geamul Matizului cu o cãrãmidã, dar au sperat sã gãseascã acolo un stingãtor. “Asa i-am auzit spunând Politiei. Dacã minteau, atunci vor fi descoperiti. Astept ca oamenii legii sã îsi facã datoria, nu stiu ce sã mai cred… Nu am dusmani, nici eu, nici bãiatul meu… Acei tineri au spus cã nu au vãzut decãt focul si cã au spart Matizul, vrând sã caute un stingãtor. Doi din ei am înteles cã au antecedente penale, dar nu pot spune dacã ei sunt vinovati sau nu. Asta va spune doar Politia”, a relatat Gabriel Bãetu.

“Existã posibilitatea ca la mijloc sã fi fost vorba despre o mânã criminalã”

“În acest caz s-a deschis deja dosar penal si politistii iau în calcul toate posibilitãtile. Sunt o serie de indicii care aratã cã existã posibilitatea ca la mijloc sã fi fost vorba despre o mânã criminalã. Alãturi de politistii huseni, la stingerea incediului au fost prezenti si colegii nostri de la ISU. Solicitarea a venit prin intermediul Serviciului 112. Masina incendiatã a suferit avarii într-un procent de 30%, partea din fatã”, a comunicat inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IJP Vaslui.


Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: