luni, octombrie 12, 2009

Jaful de la Rodipet lasã în urmã oameni disperati

ÎNGRIJORARE Dezastrul economic în care se zbate acum societatea Rodipet a fãcut victime si la Husi: cele 5 angajate ale firmei nu si-au mai luat salariile de luni de zile si, mai mult decât atât, ele au aflat cu stupoare cã în ultimii ani, în cãrtile lor de muncã nu s-ar fi fãcut nicio mentiune, nu li s-au plãtit dãrile cãtre stat, iar în eventualitatea unui faliment iminent al societãtii, existã riscul ca ele sã nu poatã primi nici mãcar ajutorul somaj.

INCERTITUDINI De luni de zile nu si-au mai luat salariile si nimeni nu le explicã ce se întâmplã cu adevãrat, dar ele continuã sã vinã la lucru, sperând cã firma se va redresa într-un final! Li se întâmplã angajatelor Rodipetului, 5 la numãr în municipiul Husi, care din luna mai a acestui an n-au mai vãzut un leu de la patronat. “Situatia este disperatã. Din luna mai noi nu mai stim ce este acela salariu. Si nimeni nu ne spune nimic. Venim la treabã, pentru cã sperãm sã ne pãstrãm în continuare locul de muncã, dar cum vor evolua lucrurile nu stim. Toatã lumea asteptã sfârsitul lunii, pentru a-si lua salariul, noi însã, de atâta timp nu mai primim de la nimeni nici un ban. Nu se mai poate, avem familii, copii si este groaznic sã muncesti fãrã bani”, a spus Mihaela Irimia, una dintre angajatele cu cea mai mare vechime la Rodipet, respectiv 16 ani.

“Nu stim nimic despre cãrtile noastre de muncã”

TEMERI În lipsa unor date certe din partea sefilor de la Bucuresti, angajatele îsi fac griji, în baza unor informatii încã neconfirmate oficial, potrivit cãrora în cãrtile lor de muncã de ani de zile nu s-a mai mentionat nimic. “Cel mai mult ne gândim la faptul cã ar putea fi adevãrat ceea ce am înteles de la alti colegi mai bine informati, cã în cãrtile noastre de muncã nu s-a mai operat de când a venit noul patron. Asta ar însemna cã nici somaj nu putem primi. Nu mai vorbim despre asigurãrile de sãnãtate… Normal cã ne dorim ca totul sã se remedieze si sã avem în continuare un loc de muncã, dar sã ni se plãteascã salariile, sã ni se spunã care mai este viitorul nostru în firmã. Noi am venit tot timpul la serviciu, chiar dacã din cauza grevei, n-am primit presa centralã, însã nu stim cât va mai dura situatia asta. Asteptãm un rãspuns si nimeni nu ne spune nimic concret”, mai spuns Mihaela Irimia.

AVAS-ul se implicã pentru ca angajatii sã îsi primeascã salariile restante!

DATE OFICIALE Potrivit unui comunicat al AVAS, în urma discutiiilor, s-a decis reluarea activitãtii Rodipetului pentru a fi obtinute fondurile necesare plãtii salariilor angajatilor si obligatiilor cãtre creditori. “Timp de cinci ani de zile am distribuit presa pe pierdere. De aici s-au acumulat aceste datorii. În acest moment datoriile sunt undeva între 6,5-7 milioane de euro”, a declarat Florin Lungoci, director general al Rodipet. Deciziile anuntate de AVAS au fost luate în contextul în care societatea si-a interupt o vreme activitatea, iar mai multe firme cerut în instantã declansarea procedurii de insolventã. “Chioscurile vechi Ridipet au fost date la casat, chioscurile noi Rodipet, care sunt în piatã, sunt pe Supremo Media, nu sunt la Network Press, fost Rodipet. De asemenea, distribuirea presei, toatã flota de masini este externalizatã pe firma Rodipet Curier”, a explicat Cãtãlin Nitu, administrator provizoriu din partea AVAS. Potrivit AVAS, “dincolo de mãsurile ce vizeazã reluarea activitãtii si plata datoriilor cãtre salariati si partenerii de afaceri, administratorul provizoriu va convoca de urgentã Adunarea Generalã Extraordinarã a Actionarilor în vederea numirii unui nou Consiliu de administratie”, a transmis comunicatul AVAS din luna septembrie, anul curent.


Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: