luni, octombrie 19, 2009

Transfer ilegal

dan_bordeianu2928.jpgFiul deputatului Bordeianu a fost transferat fãrã respectarea regulamentelor scolare. Transferã­rile, în clasa a IX-a, se fac doar în conditii exceptionale si cu avizul Inspecto­ratului Scolar. Conditia exceptionalã a fost, probabil, faptul cã tatãl elevului e deputat, iar Inspectoratul nu si-a dat niciun acord pentru cã, nici mãcar, n-a fost anuntat!

REACTIE S-a sesizat Inspectoratul Scolar în cazul transferului cu bucluc de la „Cuza Vodã“! Mihaela Cososchi, inspectorul general al învãtãmântului vasluian, a comunicat ieri faptul cã va cere constituirea unei comisii de anchetã, care sã ajungã în urmãtoarele zile la Colegiul husean, pentru a analiza legalitatea în care s-a efectuat transferul fiului deputatului Bordeianu, de la clasa de ‚agriculturã“ a Colegiului „Dimitrie Cantemir“ la „matematicã-informaticã“, în cadrul Colegiului „Cuza Vodã“.

MÃSURI Inspectorul general Mihaela Cososchi a luat atitudine în cazul elevului transferat de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir“, la „Cuza Vodã“ la nici o lunã de la începerea anului scolar. Aceasta a precizat cã dupã sedinta de marti din cadrul ISJ Vaslui, va cere constituirea unei comisii de anchetã, pentru a verifica legalitatea actelor care au stat la baza transferului. Mai mult, inspectorul general face, în avans, o dezvãluire, spunând cã, în ciuda unor reguli încã în vigoare, ISJ-ul nu a fost informat despre transferul elevului Borde­ianu de la „agriculturã“ în clasa de „matematicã-informaticã“. De reamintit cã în urmã cu câteva zile a iesit la ivealã o situatie mai putin obisnuitã în învãtãmântul local: un elev repartizat cu ajutorul computerului, ca urmare a notelor modeste, la clasa de „agriculturã“ a Colegiului „Dimitrie Cantemir“ a ajuns prin transfer, la cel mai disputat profil de la Colegiul „Cuza Vodã“, matematicã-informa­ticã, unde ultima medie de intrare în toamnã a fost 9, 01. Motivul acestui „salt“ valoric s-a dovedit a fi unul cel putin ciudat: cazul de boalã!

Al doilea transfer, legitim de aceastã datã!

ÎN BALANTÃ! Cu sigurantã, comisia de la ISJ care va ajunge la Colegiul „Cuza Vodã“ pentru verificãri, va analiza toate deciziile luate în cadrul Consiliului de Administratie din data de 28 septembrie. Atunci a mai fost aprobat un astfel de transfer, pentru un elev de la Bârlad. Însã chiar dacã ambele cazuri au fost puse pe „picior de egalita­te“, între cazul Bordeianu si cazul elevului Marius Lefter este o diferentã clarã. În timp ce elevul Bordeianu a vrut transferul de la profilul „agriculturã“ unde intrase cu note modeste, Marius Lefter (care este chiar un absolvent al liceului „Cuza Vodã“, al clasei speciale de informaticã, media 9, 11) a luat admiterea la presti­gio­sul Colegiu bârlãdean „Gheorghe Rosca Codrea­nu“, exact la profilul „mate­maticã-informaticã“.

„ISJ-ul nu a fost informat“

„ISJ-ul nu a stiut nimic despre acest transfer. M-am interesat si vã pot spune cu certitudine cã nici actuala echipã, nici noi nu am stiut despre faptul cã un elev de clasa a IX-a din Husi doreste sã se transfere de la un Colegiu la altul. Regulamentul spune cã orice transfer fãcut la clasa a IX-a se face cu stiinta si acordul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui. Cel putin în acest caz, m-am interesat si ISJ-ul nu a fost informat. Comisia de anchetã va merge la Husi în cursul sãptãmânii urmãtoare, pentru a vedea dacã totul s-a fãcut în conformitate cu Regulamentul scolar. În functie de rezultate, vom lua mãsuri în consecintã“, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: