joi, octombrie 15, 2009

Soseaua de centura a Husului, batuta-n cuie!

Primarul Husului surprinde din nou! În plinã crizã economicã, Jan Ciupilan s-a întâlnit cu specialistii care vor realiza mult râvnita sosea de centurã a Husului, iar dupã discutiile purtate cu acestia, dar si cu o seamã de specialisti care au si ei un cuvânt de spus în punerea în practicã a acestei constructii, s-a ajuns la urmãtorul rezultat: soseaua de centurã va avea 13, 7 km, va costa aproximativ 20 milioane de euro - bani din fonduri UE, iar dacã totul va evolua dupã plan, licitatia pentru lucrare va fi undeva spre finele lui 2010.

Primul pas spre realizarea ambitiosului proiect al soselei de centurã a Husului s-a fãcut ieri, când în „orasul dintre vii“ a ajuns o echipã de proiectanti, care au pus pe masa primarului Jan Ciupilan 3 variante pentru construirea acestui obiectiv. Discutiile dintre oficialitãtile locale, cele judetene, precum si o serie de reprezentanti ai societãtilor responsabile cu utilitãtile în zonã (gaz metan, apã-canal, energie electricã, etc) s-au întins pe durata a câtorva ore, însã la capãtul lor lucrurile s-au transat astfel: viitoarea sosea de centurã va mãsura 13, 7 kilometri; va avea ca punct de plecare intersectia dintre DE 581 si drumul ce duce spre comuna Tãtãrãni, va ocoli prin stânga comuna Duda Epureni si se va „întâlni“ cu DE 581 în zona de la marginea municipiului Husi (pe lângã fostul combinat).

„Nu mai vreau sã avem în orasul nostru acele mini-cutremure provocate de trecerea fiecãrui tir“„Tot acest proiect va costa în jur de 20 milioane de euro, iar banii vor proveni din fonduri europene, prin intermediul Guvernului si, respectiv al Ministerului Transporturilor. M-am întâlnit astãzi cu proiectantii care au avut 3 variante si pânã la urmã am cãzut de acord cu aceasta. Consider cã dacã lucrurile merg bine, în maxim 13 sau 15 luni, proiectul va fi gata, iar dacã totul decurge asa cum ne-am propus, cred cã la sfârsitul lui 2010 facem licitatia si stim deja firma care va construi. Realizarea soselei de centurã este un proiect realizabil, am promis cã îl facem si asa va fi. Am fãcut acum un prim pas, mergem înainte si sperãm sã rezolvãm aceastã problemã gra a Husului. Nu mai vreau sã avem în orasul nostru acele mini-cutremure provocate de trecerea fiecãrui tir“, a precizat în fnalul întâlnirii, primarul Jan Ciupilan.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: