miercuri, august 11, 2010

FCM Husi - FCM Bacau 0-3

Copy_of_deschidere.jpg

FCM Husi a fost învinsã ieri pe propriul teren de cãtre FCM Bacãu, într-un meci în care gazdele nu au contat mai deloc în atac si în care oaspetii au ratat un penalty, prin Mihai Dobos, care nu a reusit din trei încercãri sã bage mingea în poartã.

Victoria împotriva iesenilor din runda precedentã a Cupei României le-a ridicat moralul jucãtorilor huseni, care îsi anuntau suporterii cã sunt capabili sã producã surpriza si sã elimine pe mult mai titrata FCM Bacãu. Prezenta din tribune a celor câteva sute de localnici a dat un aer de sãrbãtoare micutei arene din orasul dintre vii, demonstrând cã si husenii iubesc fotbalul. Echipa localã a intrat pe teren cu un aer optimist lãsând impresia cã sunt gata sã înscrie cât mai multe goluri în poarta bãcãuanã. Astfel au stat lucrurile pe teren însã. Elevii lui Gheorghe Poenaru au tinut sã respecte blazonul clubului si, încã din primul minut, si-au înghesuit adversarul în propria jumãtate de teren. Cu veteranul Stefan Apostol la cârmã, bãcãuanii au cãutat drumul spre poarta huseanã, însã defensiva echipei gazdã a fãcut fatã presiunii. În minutul 37, vasluianul Mihãilã faulteazã în careu, iar centralul nu ezitã sã arate punctul cu var. Fostul jucãtor al Vasluiului, mijlocasul Mihai Dobos, a demonstrat de ce nu a meritat sã continue la Vaslui. În primã fazã, portarul husean i-a parat sutul, mingea ajungând la acelasi Dobos, care rateazã din câtiva metri, aceastã scenã repetându-se încã o datã, gratie portarului Ciochinã. Dacã înaintea partidei spectatorii erau optimisti în ceea ce priveste victoria favoritilor, ultimele minute ale primei reprizei i-au tinut cu sufletul la gurã, punând presiune pe arbitrul sã opreascã asaltul bãcãuanilor. Inevitabilul s-a produs în partea a doua a jocului. Dupã ce au avut mari probleme în a ajunge la poarta adversã, husenii au trebuit sã mai facã fatã încã unei probleme, dupã ce portarul Ciochinã, cel mai bun jucãtor al husenilor în meciul de ieri, a trebuit sã pãrãseascã terenul de joc suferind o accidentare. În minutul 60, bãcãuanul Vraciu deschide scorul înscriind cu capul dupã un corner. Un sfert de orã mai târziu, Eudean majoreazã diferenta în urma unei executii excelente, sutul sãu de la 25 de metri lãsându-l fãrã nicio replicã pe tânãrul goalkeeper husean intrat în locul lui Ciochinã. 3-0 s-a fãcut în ultimul minut de joc, dupã ce Lozneanu a ridiculizat fundasii si portarul advers. “Azi ne-a fost greu, dar las’ cã o sã batem noi când o sã înceapã campionatul”, a tras concluzia un suporter pãtimas al echipei locale.

“E o victorie meritatã”

Antrenorul oaspetilor, Gheorghe Poenaru a declarat la finalul jocului cã echipa sa a meritat calificarea în turul urmãtor. Acesta mai spune cã Husul ar merita ca în sezonul viitor sã acceadã în Liga a III-a. “E o victorie meritatã, pãcat cã nu am reusit sã marcãm si în prima reprizã. Vrem sã aducem la Bacãu o echipã din prima ligã. Husul s-a prezentat destul de bine si cred cã ar merita o echipã în Liga a III-a, a declarat Gheorghe Poenaru.

Si-a felicitat jucãtorii

Presedintele echipei gazdã, Adrian Samson a tinut sã-si felicite jucãtori pentru parcursul bun în Cupa României. “Am jucat bine, însã s-a vãzut cã e o diferentã de valoare între cele douã formatii. Mã bucur sã vãd cã husenii au început sã vinã din nou la stadion. Jucãtorii meritã felicitati pentru ceea ce au realizat, iar de acum ne îndreptãm ochii spre campionat”, a spus Adrian Samson.


FCM Huşi: Ciochină (min. 46 Ciocoiu)- Ruja, M. Marian, Mihăilă, Blândă – Melinte, Bălan, A. Dumitru (min. 56 Petruţ), Anton – Mocanu, Mistreanu. Antrenor: Cătălin Nicolau.

FCM Bacău: Stamatin- Mihălăchioaie (min. 63 Eudean), Lozneanu, Ursu, Codreanu – Huiban (min. 53 Lipovanu), Taban (min. 75 Curiliuc), Apostol, Doboş – Vraciu, Boghian (min. 53 Menghia). Antrenor: Gheorghe Poenaru.

2 comentarii:

Dumitză spunea...

Acuma fără supărare dar portarul huşean a fost schimbat înainte de pauză:d

Dumitză spunea...

A ca să nu uit primul gol nu s-a marcat după un corner, ci după o centrare.