marți, august 10, 2010

Nimeni nu vrea postul lui Lazãr!

lazar_jurist_primaria_husi1096.jpg Nu vrea nimeni sã fie jurist la Primãria Husi! La primul concurs organizat de municipalitate în vederea recrutãrii unui consilier juridic competent sã reprezinte institutia în «bãtãliile» din sala de judecatã, nu s-a prezentat nimeni, iar în turul 2, situatia se pare cã s-a repetat....

CONTEXT Cu toate cã pe timp de crizã, Primãria Husi oferã cel putin un nou loc de muncã, nimeni nu pare interesat de a deveni jurist la Primãria Husi. La concursul stabilit pe 24 si 25 iunie 2010, nici mãcar un candidat nu s-a înscris, iar, din ultimele informatii oficiale, nici « în turul 2 » aspirantii n-au dat... nãvalã! « La primul examen nu s-a înscris nimeni si, pentru etapa a II-a, din ce stiu eu, nu cred cã s-a înscris cineva pânã acum. Nu stiu care e cauza, probabil salariile mici, nu stiu, dar constatãm cã e mai greu decât am crezut ca sã angajãm un jurist la Primãrie», a precizat primarul Ioan Ciupilan, explicând totodatã cã acele conditii speciale impuse nu sunt atât de greu de îndeplinit : «E vorba de respectarea art. 54 a Legii 188./1999, sã fie absolvent de studii superioare juridice de lungã duratã, cu dplomã de licentã ; sã aibã vechime în specialitatea studiilor minim 1 an si sã aibã cunstinte de perare PC. Eu nu cred cã e foarte complicat”, a mai precizat primarul Ciupilan.

Celebrul jurist Lazãr bagã zâzanie între executiv si consilieri !

JUNGHI! Si poate cã angajarea unui alt jurist nu ar fi imperios necesarã, dacã la fiecare sedintã de CL, alesii nu ar cere scoaterea imediatã din toate comisiile de licitatie a juristului Lazãr, despre care cred cã nu are autoritatea moralã sã supravegheze legalitatea folosirii banului public. Ba mai mult, tot din pricina divergentelor iscate pe subiectul «Lazãr» un proiect de hotãrâre important a fost respins, iar câtiva huseni au rãmas astfel cu problemele nerezolvate. “Domnule primar, vã rog sã îl scoateti pe juristul Lazãr din aceasta comisie de lcitatie, pentru cã asupra sa planeazã acuze de coruptie, el a mai fost sanctionat disciplinar de nenumãrate ori. De ce îl tineti ?!», s-au supãrat o parte a consilierilor. Primarul Ciupilan le-a explicat cã Lazãr Ioan, fiind singurul jurist din institutie la acest moment, de voie, de nevoie, trebuie sã îl numeascã în comisie (cã asa prevede legea), iar, surprinzãtor, fostul primar Tudor Stafie i-a tinut si e partea lui Ciupilan. «Nu poti sã nu respecti legea. Are dreptate aici, primarul. Si eu, pe timpul meu, stiti cã l-am sanctionat pe domnul Lazãr, am încercat sã fac ceva cu el, pentru cã erau niste probleme grave si existau acuze grele fatã de el, dar ne-a dat în judecatã si a câstigat. A fost cercetat si de Parchet si tot n-a pãtit nimic. Nu am avut ce îi face. Asa si domnul Ciupilan...”, a precizat Tudor Stafie, sub privirile aprobatoare ale actualului sef al Primãriei Husi.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: