vineri, august 06, 2010

Piscina de la tara, invadata de oraseni

piscina_padureni_1.jpg
RELAXARE... Au ironizat ei “piscina de la tarã”, atunci când au auzit de ideea nãstrusnicã a primarul Pãdurenilor, Temistocle Diaconu, însã acum, când arsita verii îi toropeste si în jur nu au nicio altã sursã de rãcoare, orãsenii dau nãvalã la piscina modernã din comuna aflatã la aproape 7 km de Husi. 3 lei pentru copii si 5 lei pentru cei mari! Acestea sunt preturile pentru o zi întreagã de relaxare. Dacã dai încã 5 lei, îti închiriezi si un sezlong, ca sã te bronzezi precum în statiunile cu pretentii.

Apã, soare, sezlonguri, domni si doamne în costume de baie, muzica relaxantã si copiii gãlãgiosi! Nu, nu este vorba de o primã vedere asupra vreunei statiuni de pe litoral, ci despre piscina de la Pãdureni. “Când am auzit cã se va face o piscinã la tarã, am râs, sincer. Adicã nu are Husul o piscinã si va avea Pãdureniul?! Si abia acum douã sãptãmâni am auzit cã o multime de huseni se duc acolo si se întorc cu impresii foarte plãcute. Spun cã e curãtenie si o atmosferã relaxantã. M-am convins duminica trecutã cã asa este. Cel mai mult mi-a plãcut faptul cã ai sezlonguri si cã de jur împrejurul piscinii sunt boxe cu muzicã bunã”, povesteste Iulia Hatmanu, 34 de ani.

3 lei pentru copii si 5 lei pentru adulti!

ISTET Pe lângã capitalul de imagine deosebit pe care piscina îl asigurã acum Pãdurenilor, despre a cãror ineditã investitie a auzit toatã lumea, ea aduce si bani la bugetul local “Se încaseazã câte 3 lei intrarea pentru copii si 5 lei pentru adulti. De când s-a deschis, mai ales în zilele libere, sunt si peste 200 de persoane la piscinã”, spun reprezentantii locali. “E foarte putin, pentru cât de bine este aici. Apa curatã, dusuri, toalete ecologice, foisoare, un bar de unde îti poti cumpãra orice. Ai posibilitatea sã faci un gratar, sã te bronzezi pe un sezlong. Dacã stai o zi la piscina noastrã, te simti ca într-un concediu, într-o statiune”, crede Andreea, 22 de ani.

piscina_padureni___daomne_in_costum...scurt.jpg
Batranele nu inteleg de ce fetele se dezbraca la piscina... in vazul lumii!

Tânãra are, în schimb, si o micã nemultumire: metalitatea bãtrânelor! “Dacã te dezbraci în costum de baie si, normal, intri în piscinã, iar în piscinã sunt si bãieti, se gãseste câte o babã de prin sat care comenteazã. Se aud vorbe, cã asa e la tãrã, mai ales dacã te cunoaste. Spune “uite a lu’ cutare, s-a lãsat în pielea goalã în vãzul lumii. Mentalitatea e învechitã. Doar nu poti sãri în apã îmbrãcatã! Piscina e pentru toatã lumea si e normal sã te dezbraci în costum de baie, la strand”, crede fata.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: