marți, martie 10, 2009

Si-a ucis tatãl si apoi a încercat sã se sinucidã

CRIMÃ Un bãtrân în vârstã de 66 de ani din satul Vãleni, comuna Pãdureni, a fost omorât în bãtaie chiar de fiul sãu, de 34 de ani. Se pare cã motivul crimei este strâns legat de consumul exagerat de alcool. Din spusele vecinilor care au descoperit cadavrul bãtrânului, fiul ucigas ar fi încercat sã se spânzure cu putin înainte de a veni Politia, însã oamenii legii au ajuns la timp si l-au retinut pe principalul suspect.

CRUZIME Un tânãr de 34 de ani din Vãleni, comuna Pãdureni, Sãndel Donici, a primit în dar de ziua lui un... mandat de arestare preventivã pentru 29 de zile. Totul s-a întâmplat în urmã cu douã zile, când anchetatorii au arãtat cã el este suspectul principal în cazul uciderii lui Hristache Donici, tatãl sãu. În ziua de 7 martie, cadavrul bâtrânului a fost descoperit în propria-i locuintã de niste vecini, care au anuntat Politia, îndatã ce au observat urme de lovituri pe trupul decedatului. Din primele cercetãri a rezultat faptul cã tragedia s-a petrecut în seara zilei de 6 martie, când Sãndel, dupã ce s-a rãfuit mai întâi cu un frate al sãu, s-a nãpustit asupra tatãlui, pe care l-a lovit fãrã milã, cu tot ce i-a cãzut în mânã, un cleste pentru foc sau o coadã de secure... Bãtãusul si-a abandonat apoi pãrintele în mijlocul casei, care, dupã mai putin de 12 ore, a decedat. „Probabil cã Sãndel si-a sunat sora de la Sibiu sã îi spunã de isprava lui, cã l-a omorât pe mos. Fata de la Sibiu a sunat vecinii si ne-a rugat sã verificãm dacã ceea ce îi spune fratele ei e adevãrat. Am intrat în casã, iar bãtrânul era acolo în casã, jos. Era mort. Nu ne-am atins de el si am sunat imediat Politia“, a declarat Valeriu Capsa, 42 ani, vecin cu familia Donici.

A intentionat sã se sinucidã!

ARESTARE Vecinii familiei Donici mai spun cã bãiatul care si-a ucis tatãl a intentionat sã se sinucidã, când a observat cã s-a anuntat Politia. „L-am vãzut cum s-a dus în spate, la fântânã. A bãut apã si a verificat lantul. Noi am crezut cã a vrut sã se spânzure. Poate îi pãrea rãu de ceea ce a fãcut. Politia însã a venit imediat. Nici 10 minute nu a trecut, pânã au sosit politistii de la comunã. Îndatã l-au luat în primire si, dupã cercetãri, l-au si dus cu ei“, a mai spus Valeriu Cupsa, vecinul care a descoperit trupul neînsufletit al bãtrânului. Se pare cã suspectul a recunoscut în fata politistilor cã el si-a ucis tatãl. Pe numele lui s-a emis un mandat de arestare preventivã pentru 29 de zile, fiind acuzat de omor calificat.



Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: