luni, martie 09, 2009

Elevul acuzat de viol rãmâne în arest

JUDECATÃ Noul termen din procesul tinerilor din Husi, care sunt judecati pentru comiterea infractiunii de viol asupra unei femei de 27 de ani, eveniment petrecut la începutul lunii februarie, nu a adus noutãti importante în dosar. S-a retinut doar cã singurului inculpat care a cerut eliberarea sub control judiciar, elev în clasa a XI-a, i s-a refuzat solicitarea, iar victima, la rândul sãu, a dorit un nou termen, pentru a-si alege un apãrãtor. Tot în aceastã zi au fost adusi din Penitenciar în fata instantei si grupul celor 5 arestati în cazul scandalului din discoteca de la Duda Epureni.

RESPINGERE Arestatii în cazul violului petrecut la Husi la începutul lunii februarie rãmân cu totii în arest, chiar dacã unul dintre tinerii acuzati de viol asupra unei femei în vârstã de 27 ani, a cerut judecãtorului eliberarea sub control judiciar. Motivând cã este elev în clasa a XI-a, seral, nu are antecedente penale, iar, per ansamblu, n-ar reprezenta un pericol public concret, apãrãtorul acestuia a încercat sã îl scoatã din arest. Mai mult, avocatul ales a explicat în fata instantei faptul cã la dosar a depus de curând în jur de 30 de caracterizãri ale detinutului (scrise de fosti profesori, vecini, colegi si chiar câteva maici dintr-o Mãnãstire ortodoxã, unde slujeste Domnului o sorã a lui), prin care se aratã cã inculpatul judecat pentru viol este, de fapt, un tânãr “foarte cuminte“! Procurorii însã, în contra acestor argumente, au cerut judecãtorului sã respingã eliberarea, fapt care s-a si întâmplat. De partea cealaltã, victima a solicitat un termen pentru a-si alege si ea un apãrãtor.

Scandalagii de la Duda rãmân si ei în arest!

AMÃNARE Vineri a fost ziua în care si grupul celor 5 tineri huseni, arestati în urma scandalului din discoteca Duda Epureni, în urma cãruia douã persoane din Duda au ajuns cu rãni grave la spitalele din Husi si, respectiv, Iasi, au fost aduti în fata instantei. Nici pentru ei, termenul acesta nu a adus mari schimbãri, fiind trimisi înapoi în arest, dupã mai putin de jumãtate de orã. Judecãtorul nu i-a audiat pe niciunul dintre cei implicati, fixând pentru acest lucru un nou termen, în care si cele douã spitale sã îsi prezinte în scris intentia de a se constitui parte civilã în procesul penal.


Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: