marți, martie 10, 2009

Ciupilan a instaurat reguli stricte în Husi

LIMITÃRI „Îmi este permis ceea ce nu îmi este interzis“! Acesta este dictonul pe care l-a avut în vedere primarul Husului, Jan Ciupilan, când le-a propus colegilor consilieri adoptarea unui „Regulament“ privind o serie de mãsuri de gospodãrire a municipiului, precum si sanctiunile cuvenite unor fapte care ar încãlca eforturile administratiei de mentinere a ordinii si curãteniei în oras.

MÃSURI Actualul executiv al Husului se vrea drastic fatã de toti cei care nu par sã înteleagã importanta asigurãrii unui climat de ordine si curãtenie pe teritoriul urbei, iar în contra acestora alesii au întocmit un „Regulament“ destul de sever. În el se regãsesc norme pentru buna gospodãrire a orasului, pe baza cãrora vor fi sanctionati, se pare, nu doar cei care aruncã apa murdarã la întâmplare pe domeniul public, cu chiar si cei care „nu îsi fac curãtenie în curti sau în anexe“. Mai mult, excluzând „acuzatia“ cã ar da dovadã de exces de zel, executivul a scris negru pe alb cã vor fi sanctionati inclusiv proprietarii de câini, care uitã sã îsi punã pe usa de acces în locuintã anuntul „Câine periculos“ (!). Tot aici s-au mai avut în vedere reguli concrete pentru administrarea domeniul public, administrarea fondului locativ, publicitatea pe domeniul public, transportul public si în regim de taxi, salubrizarea municipiului, conservarea si protectia mediului sau protectia publicã în piete si târguri. Pentru fiecare, executivul a propus sanctiuni pecuniare, fixate între 250 si 1500 lei. De aplicarea acestora se va ocupa Serviciul Local al Politiei Comunitare, care, astfel, va avea atributii mult sporite în activitatea lor pe domeniul public decât pânã acum.

La Husi, si opozitia îl sustine pe primarul Ciupilan!

ÎNCURAJAT Consilierii locali au primit cu încântare ideea primarului Jan Ciupilan de a stabili o serie de norme, care sã îngrãdeascã relele intentii ale unor huseni, tentati sã distrugã tot ceea ce s-a fãcut bun pânã acum. Nu doar alesii din PSD l-au lãudat pe primar pentru intentia sa, dar chiar si membrii opozitiei s-au declarat solidari. Consilierul PNL, Radu Bobârnat, a precizat: „Eu cred cã este un proiect de hotãrâre important si cu totii l-am asteptat. Sã sperãm cã politistii comunitari îi vor pedepsi pe cei care vor distruge spatiile verzi, vor rupe florile, vor face mizerie. Intentia executivului este lãudabilã si, chiar dacã acest Regulament este perfectibil, dar ca si punct de plecare pentru instaurarea ordinii în Husi, este foarte bun“.


Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii: