miercuri, martie 04, 2009

Copacinschi si-a pus în cap proprietarii de pãduri din Husi


copacinschi_lucian9019.jpgSCANDAL Directorul Directiei Silvice judetene, Lucian Copacinschi, este acuzat de un grup de 110 proprietari de pãdure din zona Husului de faptul cã i-a sfidat, atunci când si-a mutat 1 ha de pãdure de la Pocreaca (Iasi) în judetul Vaslui.

Copacinschi, sustin proprietarii de pãduri, ar urma sã fie reconfirmat pe functia de director al DS Vaslui, dupã ce l-ar fi „convins“ pe Dumitru Buzatu, seful PSD, sã-l lase pe post. „Domnule Buzatu, faceti o mare gresealã reconfirmându-l în functie pe acest cameleon diabolic, Copacinschi Lucian“, avertizeazã proprietarii de pãduri. Provocat, liderul PSD face o declaratie socantã: „O pun la Directia Silvicã pe Mirela Ciubotariu, fosta directoare! O aduc din America si o pun în functia de director“.

„Domnule Buzatu, sunteti pe punctul de a face o mare gresealã, dând o loviturã grea carierei si imaginii dumneavoastrã politice, precum si partidului pe care-l reprezentati, prin sustinerea si propunerea pentru reconfirmarea pe functie a acestui cameleon diabolic, Copacinschi Lucian“, avertizeazã proprietarii de pãduri din Husi, într-o scrisoare deschisã. Oamenii se simt înselati de Copacinschi, prin aceea cã „noi, toti proprietarii de pãdure din zona Husi (anexa 15), în numãr de 110 persoane, am primit pãdurea la Voloseni si Bobesti, legal, conform art. 41, respectiv în trupuri izolate sau liziera (marginea) pãdurilor“, în timp ce seful de Silvic se laudã cu 1 ha de stejar, în mijlocul pãdurii de la Dobrina. „Abuzând grosolan de functia de sef de ocol ce o avea la acea datã, numitul Copacinschi Lucian vine cu pãdurea din Pocreaca, jud. Iasi - culmea tupeului, tot abuziv si ilegal - si în loc sã se amplaseze lângã noi toti ceilalti, sfidând cel mai elementar bun-simt, se autoamplaseazã tocmai în ciubotariu_mirela.jpgmijlocul pãdurii, respectiv în UP IV Valea Teiului, Oficiul Silvic Husi, întâmplãtor chiar lângã cabana Valea Teiului, cu utilitãti, curent electric, suprafatã betonatã, limitrof soselei asfaltate. (...) Lovitura de teatru în aceastã mascaradã o reprezintã faptul cã acest transfer este ilegal si abuziv, respectiv nu existã acordul transferului, ce trebuia dat de Ministerul Agriculturii, ba mai mult, existã adresa Romsilva RA nr. 4331/13.10.1993, prin care se interzice realizarea transferului pãdurii de la OS Dobrovãt, Directia Silvicã Iasi la OS Husi, Directia Silvicã Vaslui, întrucât, conform rezolutiei, nu existã bazã legalã. Acest fapt este recunoscut implicit de «profesionistul» Copacinschi Lucian“, afirmã cei 110 proprietari de pãdure, semnatari ai scrisorii deschise.

„Asistãm neputinciosi la desfiintarea Directiei Silvice“

Proprietarii de pãduri din Husi cred cã, sub conducerea lui Lucian Copacinschi, Directia Silvicã a ajuns la un pas de a fi desfiintatã. „Dl. Copacinschi nu a avut si nu are nimic în comun cu interesul silviculturii vasluiene, urmãrindu-si maladiv numai propriul interes. (...) În acest moment, asistãm neputinciosi la desfiintarea Directiei Silvice Vaslui, prin ultima loviturã de gratie, si anume retrocedarea unei suprafete de 5.200 ha în raza Ocolului Silvic Bãcesti, pãdure ce a apartinut Fundatiei Epitropiei Spitalului Sf. Spiridon. (...)“, explicã proprietarii. O scrisoare acidã, care demonstreazã cã personajul Lucian Copacinschi nu este iubit deloc de huseni, care nu vãd cu ochi buni manevrele acestuia. Cei 110 semnatari ai scrisorii deschise îl avertizeazã pe liderul PSD, Dumitru Buzatu: „Cu speranta cã cele semnalate de noi sunt suficiente pentru a vã convinge cã numitul Copacinschi L. nu mai este compatibil cu functia pe care o detine, fiind o patã neagrã pentru corpul silvic si administratia vasluianã, refuzãm sã credem cã veti introduce acest cal troian în organizatia dvs. si nu veti deveni complice moral cu acesta. Suntem convinsi cã veti avea întelepciunea ca, împreunã cu partenerii dumneavoastrã sã gãsiti o altã solutie care, din punctul nostru de vedere, este cu mult mai bunã, oricare ar fi ea“.

Dumitru Buzatu: „O aduc din America pe Mirela Ciubotariu!“

Ieri, am încercat sã aflãm si punctul de vedere al presedintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Acesta ne-a spus cã a primit, personal, aceastã scrisoare deschisã si cã are cunostintã de manevrele care se fac în jurul numirii de director la Directia Silvicã. „Stiu de aceastã scrisoare, stiu cã este si un control în derulare la Directia Silvicã. Pentru a nu mai fi atâtea discutii, vin si eu cu o propunere: am s-o numesc în functia de director pe Mirela Ciubotariu (fost director al Directiei Silvice în perioada 2001-2005, n.r.)! Terminãm discutiile. Am discutat cu d-na Ciubotariu si a spus cã este de acord sã revinã la cârma Directiei Silvice, când va fi nevoie, chiar dacã acum este în America“, a afirmat Dumitru Buzatu.


Adevarul de Vaslui

0 comentarii: