duminică, august 24, 2008

FCM HUSI VREA IN LIGA A III- A

TRIST...Acum doi ani de zile, FCM Husi evolua în liga a III-a si aduna douã-trei mii de spectatori la fiecare meci de acasã. Momentan, formatia „orasului dintre vii” se zbate în anonimatul campionatului judetean, iar lumea nu mai vine la stadion. Oamenii de afaceri din Husi nu prea sunt împãtimiti sã investeascã în sport, iar autoritãtile locale sprijinã fotbalul husean în limita posibilitãtilor.

Dacã un oras ca Urziceniul, cu numai 20.000 de mii de locuitori, are echipã în liga lui Miticã, Husul, cu 30 000, nu îsi permite sã aibã nici mãcar în divizia C. Echipa FCM Husi joacã în campionatul judetean si îsi propune ca si în acest an sã participe la play-off-ul ligii a IV-a. Dupã ce a evoluat 3 sezoane la rând în divizia C, între 2003 si 2006, beneficiind si de aportul unor jucãtori de la FC Vaslui, formatia huseanã joacã în divizia D, cu jucãtori tineri, dornici de afirmare. „Era o plãcere sã vii la meciuri, acum mai ies din casã doar ca sã mã plimb. Înteleg cã fotbalul nu e o prioritate, sunt multe alte lucruri care trebuie fãcute în oras, dar e pãcat, lumea venea la stadion. Acum, dacã mai vin 50-100 de spectatori la meciurile FCM-ului. Alte orase au echipe în ligile superioare, iar noi jucãm cu Tãtãrãni. Poate anul ãsta o sã reusim promovarea si lumea o sã revinã la meciuri. Ar trebui ca un om potent din punct de vedere financiar sã vinã alãturi de fotbal”, a declarat un suporter al echipei. Husenii au început acest sezon competitional cu douã victorii clare, amândouã înregistrate pe teren propriu, 9 - 0 în Cupa României cu FC Star Tãtãrãni si 4 - 0 în prima etapã a divizie D, împotriva Fãlciului.

Suportul autoritãtilor

Dacã în anii precedenti mai multe persoane cu dare de mânã din judet ajutau echipa, acum formatia huseanã încearcã sã revinã în liga a III-a si cu ajutorul edililor orasului. Autoritãtile locale sprijinã fenomenul fotbalistic, se implicã în limita posibilitãtilor. Cei care ar putea sprijini fotbalul în Husi, nu sunt iubitori ai acestui sport. „Mai multi oameni de afaceri din oras, care ar putea investi, nu iubesc fotbalul, si atunci când nu ai pasiune e greu sã scoti bani din buzunar. E trist ca un municipiu sã nu aibã o echipã cel putin în divizia C. Puterea economicã a orasului e cum e, dar si cei care au bani nu sunt alãturi de sport” a declarat Ion Iacob, fost antrenor la FCM Husi, pe când aceasta evolua în al treilea esalon fotbalistic. Momentan, singurul sponsor al echipei e Corneliu Rotariu, cel care prin intermediul firmei Tehnoutilaj ajutã formatia huseanã în scopul ei de a reveni pe cea de-a treia scenã fotbalisticã din România.

Husenii vor la play-off

Cei care se ocupã de formatia huseanã sunt realisti si se gândesc sã-si formeze o echipã competitivã cu care apoi sã atace promovarea în liga a III-a. „Avem o echipã tânãrã, cu jucãtori, de pânã în 20 de ani. Momentan, obiectivul e sã repetãm ceea ce am realizat sezonul trecut, adicã sã ajungem la play-off si de acolo, dacã vom avea putere financiarã, si o echipã bunã, poate vom îndrãzni sã revenim în divizia C”, a spus Cristian Dumitru, delegatul echipei. FCM Husi, antrenatã de Marian Tãtaru se aflã pe pozitia a doua în clasament, iar în etapa a II-a va întâlni în deplasare pe Vointa Miclesti.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Adevarul e ca echipa FCM HUSI ar avea nevoie de un sprijin financier cat si de echipa,ca sa ajunga mai departe.Ar trebuie ca husenii sa sprijine mult mai mult echipa de fotbal a orasului,ca sa dea roade mai bune.Corectatima daca este grejit.Salutari tutoror husenilor din din Spania.