joi, august 28, 2008

Unii cu centrale, altii cu turturi în casã

Elena_Bahnariu_.jpgDEZAVANTAJATI Husenii, în special cei vârstnici si fãrã posibilitãti materiale care sã le permitã achizitionarea de centrale termice, reclamã la Primãria localã si la Goscomloc, faptul cã debransãrile „în nestire” de la sistemul centralizat de încãlzire, a fãcut ca apartamentele lor sã rãmânã în frig, iarna trecutã si, probabil, iarna aceasta. În oras sunt blocuri întregi în care doar câteva apartamente au mai rãmas racordate la sistem, iar cãldura, se plâng proprietarii, nu mai ajunge la ei.

RECLAMATIE Husenii au început sã îsi facã griji pentru cãldura din locuintele lor, în anotimpul rece. Unii proprietari de apartamente, încã dependeti de sistemul de încãlzire centralizat, reclamã faptul cã, din cauza vecinilor debransati, fie cu stirea, fie fãrã acordul Goscomloc-ului, sistemul de tevi prin care ar fi trebuit sã se asigure încãlzirea în toate locuintele din bloc, a fost distrus, în mare parte. „Iarna trecutã am pãtit acest lucru si m-am încãlzit, de nevoie, la un radiator electric. Pentru cã vecinii mei de la parter si de la etajul I, s-au debransat toti, tãind tevile prin care circula apa caldã, la mine ajungea doar în bucãtãrie, printr-o singurã teavã. Restul erau reci“, a relatat Elena Bahnariu, 65 de ani. Femeia sustine cã a reclamat aspectul de mai multe ori la Goscomloc, însã nimeni nu a reactionat.

„Nu este prima reclamatie de acest gen si vreau sã verificãm în amãnunt”

Elena Bahnariu sustine cã în urmã cu câteva zile a ajuns în audientã la primarul Ioan Ciupilan. Acesta i-a dat dreptate femeii si a dispus functionarilor din Primãrie, responsabili cu aceste probleme, formarea unei comisii si verificarea datelor din teren. „Nu este prima reclamatie de acest gen si vreau sã verificãm în amãnunt modul în care s-au fãcut unele debransãri”, a precizat primarul. Între timp, la blocul în cauzã, pe strada 1 decembrie, nr. 22, nu s-a arãtat nicio comisie din partea administratiei locale. „În fata mea, domnul primar le-a spus sã ajungã a doua zi la mine, sã verifice tevile. Dar nu au venit nici azi. Se apropie iarna“, se teme vârstnica. Mai mult, femeia sustine cã, de supãrare, nu si-a mai plãtit nicio facturã la Goscomloc încã din luna noiembrie a anului trecut. „Nu mai plãtesc nimic , pânã nu se garanteazã cã voi avea si eu cãldurã ca oamenii „, a spus Elena Bahnariu.

„Asociatiile de proprietari trebuie reînfiintate la Husi“

Asemenea situatii, spun specialistii, se întâmplã doar pentru cã la nivelul orasului Husi nu existã nicio asociatie de proprietari. „Dacã ar fi grupati în asociatii, locatarii de bloc ar avea mult mai putine astfel de probleme. Nici datorii la cãldurã sau la apã nu ar mai fi, bineînteles, dacã si presedintele ar fi controlat cum trebuie de noi sau de Primãrie. La nivelul orasului au fost 13 asociatii si ar trebui reînfiintate. Avem sprijinul Primãriei pentru a repune în functiune acest sistem. În ce priveste debransãrile, oricine depune reclamatie pe un asemenea caz, se fac verificãri imediate. Si în cazul acestei persoane se vor efectua“, a declarat directorul SC Goscomloc, Neculai Bugeag.

0 comentarii: