luni, mai 31, 2010

FCM Husi – Dinamo Rasesti, finala play-off-ului

Din postura de favoritã, dupã victoria din tur, FC Gîrceni a venit la Husi pentru a obtine un egal, care sã-i ducã în finala play-off-ului. Asezatã pe douã linii si cu un singur vârf, Gîrceniul nu a contat în atac în prima parte a meciului. În schimb gazdele au obtinut ceea ce si-au dorit, în urma a douã goluri venite din douã faze fixe.

FCM Husi avea nevoie de un singur gol pentru a reintra în luptã si a început asediul cãtre poarta oaspetilor. Prima ocazie a apãrut în minutul 11, Melinte a fost la un pas sã profite de greseala fundasilor de la Gîrceni, însã sutul acestuia a fost respins inextremis de Bargan, portarul oaspetilor. Husul pune presiune pe poarta oaspetilor, iar pe rând Petrut (20 si 39) si Balan (29) trec pe lângã deschiderea golului. Pe contraatac, Ursea atacantul oaspetilor e la un pas de a duce Gîrceniul în finala play-off-ului, însã fundasii huseni îl blocheazã, iar prima reprizã se încheie la egalitate. Dupã pauzã, la fel ca si în partida tur, apare si golul. La numai douã minute de la reluare, Dumitru reuseste sã aducã golul mult asteptat de cei peste 600 de suporteri huseni veniti la stadion. Mijlocasul gazdelor înscrie cu capul dupã o loviturã de colt. Fotbalistii huseni vor sã obtinã calificarea în cele 90 de minute de joc, iar dupã alte douã oportunitãti, Balan executã frumos o loviturã liberã de la aproximativ 25 de metri si aduce golul doi. Abia dupã golul încasat în minutul 62, oaspetii ies la joc si dupã ce doi jucãtori din ambele tabere sunt eliminati, Ursea (81) trimite cu capul putin pe lânga poarta gazdelor. La numai trei minute, noul intrat Rusu singur cu portarul, nu-l poate învinge pe Ciocoiu, iar husenii respirã usurati. Pe contraatac, husenii puteau înscrie golul trei, însã Melinte si Antohi rateazã cu seninãtate. FCM Husi obtine o victorie meritatã (2-0) si accede în finala play-off-ului campionatului judetean acolo unde o va întâlni pe Dinamo Ari Râsesti.

“Husenii au venit alãturi de echipã”

“Sunt multumit de rezultat, bãietii au demonstrat cã formeazã o echipã si au reusit sã întoarcã rezultatul nefavorabil din tur. Mã bucur cã lumea a venit alãturi de echipã, iar obiectivul nostru e sã ajungem la barajul de promovare. Am arãtat cã avem conditii cel putin de Liga a III-a”, a declarat Adrian Samson. De partea cealaltã, primarul comunei Gîrceni, Mircea Scultenicu spune cã putea obtine calificarea, dacã unul dintre tusieri nu ar fi ridicat eronat steagul la una dintre ultimele faze ale oaspetilor. “Sunt supãrat pe arbitraj. Pe final tusierul a ridicat fanionul la un offsaid inexistent, iar Matei scãpa singur cu portarul. Poate am fi înscris si reuseam sã ne calificãm”, a spus Mircea Scutelnicu.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: