joi, decembrie 03, 2009

Cu ghetutele neatinse...

copii_star_of_hope.jpgSPERANTE... Sunt cuminti, frumosi, învatã bine, însã chiar si asa, se tem cã peste câteva zile, la ei nu va ajunge Mos Nicolae! Ghetutele lor, desi curate, vor rãmâne neatinse, pentru cã li s-a spus deja cã Mosul cel bun nu prea mai are bani si pentru dulciurile ori jucãriile pe care si le-ar dori! Este povestea a 30 de copii apartinând Fundatiei „Star of Hope“ din Husi, care încã mai sperã ca cea mai frumoasã legendã a începutului de decembrie sã se împlineascã si anul acesta.

ÎMPREUNÃ Pentru 30 de copii din Husi, centrul de zi „Star of Hope“ înseamnã aproape totul: locul unde se întorc de la scoalã, unde primesc o masã caldã, unde îsi fac temele si primesc un sfat bun, spus cu blândete, atunci când în familiilor lor aceste lucruri, aparent simple, sunt practic împosibile. „Deprind aici o multime de lucruri frumoase, îsi fac o a doua familie, spun si aud vorbe frumoase, îsi trãiesc o parte din copilãrie între oameni care îi iubesc si se strãduie sã le fie bine. Avem în centrul nostru 30 de copii, toti scolari. Ei provind din familii cu probleme diverse, de la neîntelegeri, pânã la consum de alcool sau sãrãcie greu de suportat. Ca angajati ai Centrului stim cam cât de importantã este masa zilnicã pe care acesti copii si cam ce ar însemna dacã prânzul acesta nu ar mai fi. Mã tem cã sunt multi care nu înteleg. Aici trebuie sã multumesc foarte mult Primãriei Husi, primarului Jan Ciupilan si consilierilor, cã au aprobat un buget pentru mâncarea copiilor“, spune Rita Rotaru, reprezentantã a centrului. Din pãcate, mai spune ea, situatia economicã dificilã generalizatã face ca tot mai putini oameni cu suflet mare sã poatã dona, asa cum fãceau altãdatã, câtiva lei pentru darurile de sãrbãtori ale micutilor.

„E si acesta un fel de apel pentru sufletul unor oameni care n-au uitat cum a fost în copilãria lor“„

RUGÃMINTE „Pentru acesti copii frumosi si cuminti, an de an în centru se organizeazã cele mai vesele serbãri, iar Mos Neculai si Mos Crãciun nu au voie sã lipseascã. Ne gândim însã cã anul acesta pare cel mai greu si nu stim cum vom reusi sã ne descurcãm cu darurile pentru ei, dacã sunt din ce în ce mai putini oameni care doneazã. Ei asteptã suprizele de Mos Nicolae, de Crãciun si e groaznic sã dezamãgesti un copil… Ar fi urât din partea noastrã, a celor mari, sã nu putem sã le aducem aceste bucurii. Au învãtat atât de bine! 12 dintre ei au luat premiul I, 5 au luat premiul II, iar 7 au luat premiul III în anul scolar precedent. Si acum muncesc la fel de mult. E si acesta un fel de apel pentru sufletul unor oameni care n-au uitat cum a fost în copilãria lor“.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: