duminică, februarie 08, 2009

De ce ati slutit copacii?


copaci_sluti_1.jpgUNDE DAI SI UNDE CRAPÃ! A intentionat sã facã “luminã“ pe una dintre strãzile principale ale Husului, tãind coroanele copacilor, însã si-a supãrat astfel o parte dintre concetãtenii care se atasaserã în timp de bãtrânii tei de pe “1 Decembrie“! I s-a întâmplat primarului urbei, Ioan Ciupilan care, chiar si asa, crede cã a fãcut o faptã bunã prin “frezarea“ teilor, nu una rea!

Unii dintre huseni nu au fost de acord cu decizia executivului local de a tãia coroanele teilor bãtrâni de pe strada “1 Decembrie“, iar marginea strãzii sã fie înfrumusetatã cu brazi. Aceastã decizie a executivului este prima care îi aduce primarului de Husi o serie de critici neasteptate din partea localnicilor. “Au slutit toatã zona spre Dobrina la deal. Sunt copaci care aproape cã fac parte din patrimoniul local, atât de îndrãgiti erau. Acum le-au tãiat toatã coroana, toate crengile. Au lãsat doar tulpina si stã atât de urât, încât nu poti trece pe acolo, fãrã sã îti fie milã parcã de bietii pomi“, a spus Eugen Gaitã, pensionar, fost inginer constructor. “Dacã fac bine, îl apreciez, dacã fac rãu, nu am de ce sã tac. Puteau sã curete crengarul care se apleca spre drum si atât, nu sã le lase doar tulpina“, a mai adãugat Gaitã. Se pare cã aceeasi opinie fost împãrtãsitã de mai multi cetãteni, ale cãror argumente împotriva tãierii coroanelor de tei, tineau efectiv de convingeri... sentimentale.

S-a “luminat“ strada, spre bucura soferilor!

EXPLICATII Soferii au însã altã opinie: “Foarte bine a fãcut dacã a înlãturat copacii aceea bãtrâni, deoarece traficul era foarte greoi. Nu se vedeau aproape deloc semnele de circulatie. Nici pietonii, care doreau sã treacã pe trecerea de pietoni. Au fost multe accidente din cauza asta“, au spus conducãtorii auto. Primarul Ioan Ciupilan a vrut sã dea propriile explicatii celor supãrati: “Noi am dorit sã curãtãm acesti copaci, bãtrâni si cu crengile mult aplecate spre carosabil. La fiecare vânt mai puternic, cãdeau si încurcau foarte mult circulatia. Nu se poate spune cã am slutit zona, pentru cã am avut grijã ca spatiul verde din partea Primãriei sã fie frumos amenajat, iar pe marginea asfaltului am plantat brazi. Acum se vede foarte bine toatã strada si circulatia e mult mai usoarã“, a declarat primarul Ioan Ciupilan.


Sursa: Adevarul de Vaslui

2 comentarii:

Irina - Andreea spunea...

nici mie nu-mi plac deloc cum arata :| macar de i-ar fi taiat pe toti si sa puna brazi, era ceva...

Anonim spunea...

domnule Manolache! fa te mai cunoscut.Nu te cunosc dar am impresia ca vrei sa faci furori. Linisteste te copile.Se cunoaste ca esti TONOMATUL cuiva.Las o n fecale de smecherie si nu mai fi atat de caustic si patimas. nu l vei egala pe C T Popescu