miercuri, martie 31, 2010

Nu-si pot cumpãra casa din cauza unui perete!

PROBLEMÃ Consiliul Local Husi refuzã sã vândã casa nationalizatã care stã sã cadã în groapa ce s-a ivit în centrul orasului, odatã cu demolarea hotelului vechi! Desi chiriasii care o ocupã de 10 ani insistã sã o achizitioneze, dat fiind faptul cã au fãcut o serie de investitii în imobil, edilii i-au refuzat, motivând cã “unul dintre pereti nu ar apartine CL si, pe cale de consecintã, acesta nu poate vinde ce nu-i al lui”.

EFECTE Dupã ce hotelul vechi, de pe strada Stefan cel Mare, a fost vândut unei societãti comerciale, care, la scurt timp, a demolat imobilul, sãpând o fundatie care încã nu si-a gãsit utilitatea, locuinta socialã învecinatã acestuia a rãmas… pe marginea gropii! Chiar si asa, oamenii vor sã cumpere casa în care, spun ei, au investit destui bani pentru a o reconditiona. Solicitarea lor însã a fost respinsã sãptãmâna trecutã de alesii locali, iar motivul invocat de consilieri s-a referit la faptul cã peretele dintre cele douã imobile (vechiul hotel si casa socialã din strada “Paul Barais”, nr.2) ar fi proprietate comunã între Consiliul Local si societatea comercialã. “Problema e cã degeaba încercãm sã punem în discutie acest proiect de hotãrâre, pentru cã locuinta nu e în totalitate a Consiliul Local. Peretele este comun si n-am putea vinde ce nu e al nostru”, au opinat alesii.

Chiriasii merg “mai departe”!

FURIOSI “De ce nu se poate vinde? Noi suntem chiriasi de 10 ani, am investit mult în casa asta si de fiecare datã când am cerut sã o cumpãrãm, ni s-a spus cã nu se poate. S-a tot amânat. De ce? Care ar fi motivul? E un pretext cã peretele ar fi comun. Ne vom adresa si mai departe”, le-au transmis chiriasii, alesilor în plenul ultimei sedinte de CL. Husenii cred cã ocupantii locuintei sunt curajosi, dacã, în ciuda “prãpastiei” ivite chiar la baza peretelui exterior, ei continuã sã locuiascã acolo.

Sursa: Vremea Noua

0 comentarii: